Lín se sardelovými řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1930 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 57.1 mg
 - Draslík 345 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté porce lína protkneme střídavě slaninou a sardelovými řezy. Maso osolíme, urovnáme do pekáčku a poklademe vločkami másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení občas polijeme porce vypečenou šťávou.
 - 
                                2
Měkké maso vyjmeme, do šťávy nalijeme červené víno a jen převaříme. Porce lína při servírování přeléváme šťávou.