Jehněčí pečeně s bylinkovým kuskusem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 9 g Sůl
  • 20 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 350 g Kuskus
  • 30 g Máta
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 30 ml Olej olivový
  • 800 ml Vývar zeleninový
  • 20 ml Ocet vinný
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 5 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Jehněčí hřbet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1025 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 136.8 mg
  • Draslík 769.2 mg
  • Vláknina 8813.1 mg
  • Vitamín A 8813.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do hluboké mřížky, vetřeme sůl, pepř, posypeme rozmarýnem a česnekem, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a zakryté necháme 2 hodiny uležet na chladném místě.

  • 2

    Marinované maso vložíme do pekáče a opečeme 3 minuty z každé strany. Podlijeme marinádou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 10 minut, několikrát podlijeme výpekem a po vypnutí maso zakryjeme a necháme v troubě odpočinout ještě 15 minut.

  • 3

    Zatím připravíme kuskus. Nasypeme celozrnný kuskus do mísy a zalijeme vroucím vývarem asi 1 cm nad kuskus. Zakryjeme a necháme 10 minut stát. Hotový kuskus načechráme vidličkou, osolíme, pokapeme zálivkou z oleje, vinného octa a pepře a promícháme s na jemno nasekanými bylinkami.

  • 4

    Jehněčí maso nakrájíme na plátky, rozložíme na jednotlivé talíře, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s kopečkem kuskusu.

Komentáře k receptu