Kapr pečený na víně s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 302 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 217.2 mg
 - Draslík 524.6 mg
 - Vláknina 806.8 mg
 - Vitamín A 806.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Krátce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, podlijeme bílým vínem a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení přeléváme kapra vypečenou šťávou.
 - 
                                2
Měkké porce upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným křenem, přelijeme rozehřátým máslem a ozdobíme uvařenými, na kolečka nakrájenými vejci.