Křepelka s polentou a vinným listem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 48985 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 140.7 mg
 - Draslík 843.1 mg
 - Vláknina 25605.5 mg
 - Vitamín A 25605.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stehna a křídla křepelek provázkem přivážeme k tělu. V kastrole se širokým dnem rozpustíme máslo a křepelky osmahneme ze všech stran. Abychom získali křupavou kůrku, dáme křepelky ještě na 1 minutu na předehřátý gril.
 - 
                                2
Přebytečný tuk z kastrolu odlijeme, přidáme víno, vývar, hřebíček a rozinky, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni vaříme asi 30 minut. Omáčku občas zamícháme.
 - 
                                3
Mezitím si nasekáme řapíky vinných listů a na 1 minutu vložíme do vroucí vody, scedíme a odložíme stranou.
 - 
                                4
V těžké nádobě přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme sůl, olej, máslo a postupně přidáváme polentu, za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Když se nám polenta začne oddělovat od stěny nádoby, vyklopíme ji na vymaštěný plech a necháme zchladnout. Po vychladnutí polentu nakrájíme na čtverečky a lehce je osmahneme na rozpáleném oleji a másle.
 - 
                                5
Z křepelek odstraníme provázky a klademe je na osmažené čtverečky polenty a vinný list. Křepelky nakonec ještě pokapeme omáčkou.
 - 
                                6
Podáváme s řeřichou nebo jiným zeleným salátem dle vlastního výběru.