Restované telecí alla Toscana
Suroviny
- 600 g Telecí plec
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 200 g Brambory rané
 - 40 g Šunka dušená
 - 200 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 336 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 149 mg
 - Draslík 558.2 mg
 - Vláknina 2453 mg
 - Vitamín A 2453 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky. Spolu s nasekanou šunkou a cibulí maso orestujeme ve směsi oleje a másla. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a zvolna dusíme.
 - 
                                2
Chvíli před koncem dušení přidáme oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory a vše podusíme ještě 15 minut.
 - 
                                3
Hotový pokrm upravíme na nahřátou mísu a posypeme směsí nasekaného česneku, petrželky a nastrouhané citronové kůry.