Pstruh nakyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 646 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 1199 mg
 - Vláknina 3719 mg
 - Vitamín A 3719 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pstruhy vykucháme, promyjeme, vložíme do velké pánve s rozpáleným máslem, tymiánem, šalvěji, solí a pepřem a osmažíme je. Občas je děrovanou kuchyňskou lopatkou obratíme.
 - 
                                2
Omyjeme a nasekenou petrželku, v hrnci povaříme několik minut ocet s vínem, bobulemi jalovce, omytými a utěrkou osušenými bobkovými listy a nasekanou petrželkou.
 - 
                                3
Přemístíme osmažené pstruhy na oválnou servírovací mísu, přelijeme je svařenou směsí z hrnce, mísu přikryjeme a položíme ji na 24 hodin na chladné místo, ale nikoli do ledničky.