Alsaské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1169 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 636 mg
 - Bílkoviny 71 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 462.9 mg
 - Draslík 749.5 mg
 - Vláknina 79.5 mg
 - Vitamín A 79.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře bez drobů rozčtvrtíme, jednotlivé porce omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme plátky slaniny a krátce opečeme. Plátky vyndáme a do stejné pánve vložíme husí a kuřecí játra, která usmažíme. Zbytek másla z pánve vlijeme do pekáče.
 - 
                                3
Nudle uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                4
Porce kuřete vložíme do pekáče s máslem, podlijeme vínem a upečeme dozlatova.
 - 
                                5
Kuře rozdělíme na talíře, obložíme játry, přidáme vařené nudle, na kreré položíme plátky slaniny a podáváme.