Hřebenatky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 253 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 57.6 mg
 - Draslík 440 mg
 - Vláknina 259.8 mg
 - Vitamín A 259.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hřebenatky očistíme kartáčkem a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce a zalijeme horkou vodou, aby se otevřely. Ostrým nožíkem vyndáme maso, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a 8 minut povaříme, scedíme a necháme okapat. Bílé maso nakrájíme na kolečka, červené maso na kostičky.
 - 
                                2
Nakrájené maso vložíme do rendlíku, přidáme máslo, víno, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a přisypeme plátky žampionů. Rendlík zakryjeme a dusíme 20 minut.
 - 
                                3
Podáváme horké s bílým pečivem.