Telecí kotlety na houbách s jogurtem
Suroviny
- 50 g Jogurt bílý
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 8 g Sůl
 - 100 g Houby čerstvé
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 dl Víno bílé
 - 1 kg Telecí kotlety
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 678 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 144.4 mg
 - Draslík 669.1 mg
 - Vláknina 1330.3 mg
 - Vitamín A 1330.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi na rozpáleném másle orestujeme pokrájené houby. Zalijeme citronovou šťávou, přidáme hořčici, promícháme a odstavíme z ohně. V misce ušleháme víno s moukou dohladka a vlijeme na pánvičku. Osolíme, opepříme a znovu postupně a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr vmícháme bílý jogurt.
 - 
                                2
Telecí kotlety osolíme, opepříme a orestujeme na rozpáleném oleji. Servírujeme polité omáčkou.