Burgundské kuře se žampiony
Suroviny
- 900 g Kuřecí prsa
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 120 g Anglická slanina
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Tymián čerstvý
 - 20 g Petržel - nať
 - 10 g Šalvěj čerstvá
 - 40 g Celer - nať
 - 100 ml Olej slunečnicový
 - 150 ml Vývar drůbeží
 - 150 ml Víno portské
 - 16 ks Šalotka
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1267 kcal
 - Sacharidy 131 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 1202 mg
 - Bílkoviny 72 g
 - Uhlovodany 126 g
 - Cholesterol 164.4 mg
 - Draslík 3528 mg
 - Vláknina 6251.3 mg
 - Vitamín A 6251.3 mg
 - Vitamín B6 4.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.3 mg
 - Vitamín E 11 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji osmažíme kuřecí maso nakrájené na kostky a vyndáme. Osmažíme šalotku, slaninu, žampiony a česnek dozlatova. Do pánve vrátíme maso, zaprášíme moukou, neustále mícháme a zvolna vaříme ještě další 2 minuty.
 - 
                                2
Maso podlijeme vínem a kuřecím vývarem, přivedeme k varu a mícháme, dokud se nezačne vařit. Poté vložíme bylinky, opepříme a osolíme.
 - 
                                3
Kastrol pod pokličkou vložíme na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C. Z hotového pokrmu odstraníme bylinky.
 - 
                                4
Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme vařenou zeleninu a podáváme.