Vepřové á la srnčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Mrkev kořen
  • 45 g Sádlo škvařené
  • 1500 g Vepřová pečeně
  • 3 g Jalovec
  • 4 g Šalvěj čerstvá
  • 150 ml Víno červené
  • 800 ml Voda pitná
  • 150 ml Ocet vinný
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 836 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 187.3 mg
  • Draslík 774.4 mg
  • Vláknina 2370.7 mg
  • Vitamín A 2370.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vína, 500 ml vody, octa a koření vytvoříme marinádu, přidáme polovinu pokrájené cibule a vše uvedeme k varu. Přisypeme sůl, povaříme 3 minuty, odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Maso přelijeme marinádou, přiklopíme a necháme marinovat 24 hodin.

  • 2

    Maso osmahneme na rozpáleném sádle ze všech stran, poté vyjmeme a do hrnce přidáme zbytek pokrájené cibule a mrkev. Necháme zezlátnout a poprášíme moukou. Přidáme 500 ml marinády, kterou jsme propasírovali přes síto. Přilijeme 300 ml vody.

  • 3

    Omáčku uvedeme k varu, vložíme maso a zakryté dusíme 120 minut.

Komentáře k receptu