Čerstvé houby na víně s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 262 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 781.3 mg
 - Vláknina 10020 mg
 - Vitamín A 10020 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hub použijeme jen klobouky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Klobouky spolu s cibulí a solí dusíme podlité vínem asi 20 minut. Poté houby vyjmeme do misky a držíme na teple. Do šťávy vmícháme jogurt a za občasného míchání mírně zredukujeme. Po ukončení varu vmícháme máslo.
 - 
                                2
Houby naservírujeme na talíře a přelijeme omáčkou.