Kachní prsa s omáčkou z červeného vína
Suroviny
- 500 g Kachní prsa
 - 200 g Nudle široké
 - 250 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
 - 2 ks Šalotka
 - 8 ks Fíky čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Jíška instantní
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 300 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 102 g
 - Cholesterol 108.3 mg
 - Draslík 1163.4 mg
 - Vláknina 11639.8 mg
 - Vitamín A 11639.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá a osušená kachní prsa potřeme solí a pepřem, vložíme na pánev na rozehřátý olej a opékáme po každé straně asi 6 minut. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě.
 - 
                                2
Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat.
 - 
                                3
Vypečené sádlo z pánve slijeme a ve šťávě necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku. Zalijeme červeným vínem, přidáme zelený pepř a omáčku necháme přejít varem. Vmícháme jíšku, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
V kastrůlku rozpustíme máslo a přisypeme cukr. Vmícháme rozpůlené fíky a krátce je karamelizujeme.
 - 
                                5
Kachní prsa nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Podáváme s fíky a vařenými nudlemi.