Meruňky s vanilkou v portském víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 50 mg
 - Draslík 486.4 mg
 - Vláknina 5426 mg
 - Vitamín A 5426 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Meruňky spaříme vařící vodou, ochladíme je a oloupeme. Pecku odstraníme. Vanilkový lusk rozřízneme a dužinu vyškrábeme. Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme cukr a také jej rozpustíme.
 - 
                                2
Meruňky položíme do pánve rozříznutou stanou dolů a po 1 minutě přilijeme citronovou šťávu a portské víno, přidáme vanilkovou dužinu a lusk. Pánev zakryjeme a necháme 5 minut povařit.
 - 
                                3
Meruňky rozložíme na talířky. Omáčku necháme trošku povařit, vanilkový lusk vyjmeme a omáčkou meruňky přelijeme.
 - 
                                4
Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.