Mořský ďas na cibuli a víně
Suroviny
- 800 g Mořský ďas
 - 100 ml Víno bílé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cibule
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 156 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 123.3 mg
 - Draslík 913.1 mg
 - Vláknina 1793.5 mg
 - Vitamín A 1793.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osolené porce ryby zaprášíme paprikou, obalíme v mouce a protáhneme rozšlehaným vejcem. Porce smažíme v rozpáleném oleji s máslem.
 - 
                                2
Poté dáme dvě lžíce vysmaženého tuku do ohnivzdorného pekáče, do něhož jsme vyskládali polovinu cibule nakrájené na kolečka. Na cibuli položíme porce ryby, překryjeme je druhou polovinou cibule, podlijeme vínem a pečeme v troubě. V průběhu pečení porce ryby zakapeme rozpuštěným máslem.