Červená vinná omáčka Barolo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 273 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 18.7 mg
 - Draslík 189.5 mg
 - Vláknina 415.8 mg
 - Vitamín A 415.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a necháme na ní zesklovatět cibulky.
 - 
                                2
Poté přilijeme víno, přidáme nasekaný tymián a provaříme do zhoustnutí. Zjemníme zakysanou smetanou a základní hnědou omáčkou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
 - 
                                3
Omáčka je vhodná k rybám, zejména k pečené makrele.