Kuřecí játra s těstovinami penne
Suroviny
- 350 g Játra kuřecí
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 500 g Těstoviny Penne
 - 125 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 95 g
 - Cholesterol 318.2 mg
 - Draslík 294 mg
 - Vláknina 1550.3 mg
 - Vitamín A 1550.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                3
Mezitím na rozehřátém másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, kuřecí játra, nastrouhanou pomerančovou kůru a bobkové listy a na středním ohni mícháme asi 3min. Poté vyjmeme játra, do kastrolu vlijeme červené víno, protlak, smetanu, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Kuřecí játra vložíme zpět a prohřejeme.
 - 
                                4
Ochutíme solí, pepřem, těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.