Grilované slávky se zázvorem a pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1580 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 1662.2 mg
 - Vláknina 1235 mg
 - Vitamín A 1235 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.9 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slávky důkladně kartáčkem očistíme, namočíme na 5 minut do studené vody a necháme okapat. Postup ještě jednou zopakujeme. Odstraníme řasy a použijeme pouze uzavřené lastury.
 - 
                                2
Vložíme do velkého hrnce, zalijeme vínem a přidáme prolisovaný česnek. Zakryté zprudka povaříme cca 3 minuty, dokud se lastury neotevřou. Poté vyjmeme a vývar uchováme. Z každé slávky odstraníme bezmasou polovinu lastury a rozložíme je na plech.
 - 
                                3
V misce promícháme nadrobno nakrájenou šunku s rozdrobeným chlebem, bazalkovým pestem a strouhaným zázvorem. Přidáme 1-2 lžíce vývaru.
 - 
                                4
Každou slávku pokryjeme vrstvou připravené směsi a na grilu rozpáleném na nejvyšší teplotu grilujeme cca 2 minuty dozlatova. Ihned podáváme.