Pochoutka z mušlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1952 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 2656.2 mg
 - Vláknina 11062.5 mg
 - Vitamín A 11062.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 94.4 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pod studenou tekoucí vodou očistíme kartáčkem mušle. Otevřené mušle vyhodíme. Oloupeme a nasekáme cibuli. Osmahneme ji v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme prolisovaný česnek, tymián, podlijeme bílým vínem a 0,25l vody a přivedeme do varu. Přidáme mušle a pod pokličkou vaříme, dokud se neotevřou, cca 10 minut.
 - 
                                2
Z ulit vyndáme maso a dáme ho stranou. Vývar z mušlí přecedíme přes síto do hrnce a necháme z něj vyvařit třetinu.
 - 
                                3
Vroucí vodou přelijeme rajčata a oloupeme je. Rozkrájíme je na kostky a odstraníme stopky. Povaříme rajčata ve vývaru 5 minut.
 - 
                                4
Fenykl očistíme, omyjeme a odřízneme z něj zelenou nať. Hlízy nakrájíme na malé kostky, dáme je do vývaru a podusíme 5 minut. Fenyklovou nať posekáme.
 - 
                                5
Osolíme a opepříme vývar, vhodíme do něj slávky a ohříváme 2 minuty.
 - 
                                6
Pochoutku posypeme nasekanou fenyklovou natí a ihned podáváme.