Srnčí ořech s jablkovými chipsy
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 60 g Jablka
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 60 g Mrkev kořen
 - 400 g Srnčí kýta
 - 50 g Cukr krupice
 - 20 g Hořčice Dijonská
 - 50 g Brusinky
 - 200 ml Víno červené
 - 50 ml Voda pitná
 - 100 ml Zakysaná smetana
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 plátek Chléb celozrnný pšeničný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 372 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 28 mg
 - Draslík 266.9 mg
 - Vláknina 8875.3 mg
 - Vitamín A 8875.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, mrkev nakrájíme na hrubší kusy. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
 - 
                                2
Maso osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném oleji ze všech stran, poté dáme do pekáčku i s výpekem, přidáme zeleninu, česnek a pečeme při 180°C 25 minut. Upečené maso se zeleninou zabalíme do alobalu a uchováme v teple.
 - 
                                3
Do šťávy z pečení vmícháme víno, horčici a smetanu. Osolíme, opepříme a necháme krátce povařit. Potom přecedíme a přidáme brusinky. Maso nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                4
Jablka nakrájíme na plátky, krátce povaříme v oslazené vodě a poté necháme péct do křupava na plechu v troubě.
 - 
                                5
Toustový chléb vykrojíme kulatým vykrajovátkem do koleček, dáme doprostřed talířů, navrch dáme pokrájené maso, přelijeme omáčkou a ozdobíme jablečnými chipsy.