Sladkokyselý srnčí ořech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí svíčková
  • 100 g Hroznové víno
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 800 g Srnčí kýta
  • 4 g Jalovec
  • 2 g Hřebíček
  • 60 ml Olej olivový
  • 1000 ml Víno červené
  • 200 ml Víno portské
  • 200 ml Vývar telecí
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 941 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 38.3 mg
  • Draslík 684.7 mg
  • Vláknina 1856.8 mg
  • Vitamín A 1856.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    500ml vína svaříme s bylinkami, po vychladnutí do vína vložíme svíčkovou a necháme marinovat 48 hodin.

  • 2

    Srnčí ořechy potřeme olejem, opepříme a marinujeme také v marinádě, ale pouze 24 hodin.

  • 3

    Svíčkovou vyjmeme z marinády, necháme okapat a poté osmahneme na rozpáleném másle.

  • 4

    Marinádu slijeme přes sítko a dáme vařit. Jakmile se vaří, sebereme pěnu z hladiny, přidáme koření.

  • 5

    Chvíli povaříme, přidáme rozmačkané hrozny a polovinu vývaru.

  • 6

    Osolíme a varem zredukujeme na polovinu objemu.

  • 7

    Portské smícháme se zbytkem vývaru a uvedeme k varu, jakmile omáčka zhoustne, přilijeme zbytek vína a vlijeme k omáčce z marinády.

  • 8

    Opepříme, vmícháme kousek másla.

  • 9

    Ořechy a svíčkovou osmažíme na rozpáleném oleji, svíčkovou naporcujeme na plátky a společně s ořechy podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu