Makrela v kaparové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 200 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 173 mg
 - Draslík 177.5 mg
 - Vláknina 66.3 mg
 - Vitamín A 66.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu nakrájíme na filety, osolíme a opepříme. Šalotky nakrájíme nadrobno, kapary nasekáme.
 - 
                                2
Filety položíme na vymaštěný plech a asi deset minut grilujeme. Po pěti minutách rybu obrátíme. Hotovou rybu držíme v teple.
 - 
                                3
V mezičase připravíme omáčku. Pokrájené šalotky zpěníme na másle, vmícháme kapary, sůl, pepř a víno. Za občasného míchání dusíme. Na závěr přimícháme smetanu a na mírném plameni vaříme, až omáčka zhoustne.
 - 
                                4
Filety podáváme přelité omáčkou.