Okoun na smetaně s žampiony
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
 - 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 7 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 40 g Petržel - nať
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 3 g Muškátový oříšek
 - 800 g Okoun - filety
 - 3 g Pepř bílý
 - 10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 3 dl Smetana 16% (pochoutková)
 - 2 dl Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1196 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 40.5 mg
 - Draslík 284.7 mg
 - Vláknina 5380 mg
 - Vitamín A 5380 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky z okouna nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, worcesterem a poprášíme hladkou moukou. Na rozpuštěném másle nejdříve zprudka opečeme, potom na mírném ohni necháme podusit.
 - 
                                2
V rendlíku zatím smícháme smetanu s vínem, osolíme, okořeníme a necháme 5 minut povařit. Porce ryby rozložíme na talíře a ve výpeku na pánvi orestujeme plátky žampionů. Porce ryby obložíme žampiony a přelijeme omáčkou, ozdobíme nasekanou petrželkou.