Studená pomerančová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 27.5 mg
 - Draslík 317.1 mg
 - Vláknina 7200 mg
 - Vitamín A 7200 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranče (nejlépe bio) důkladně, kartáčkem a mýdlem umyjeme ve vlažné tekoucí vodě, dobře osušíme a ostrouháme z nich kůru. Šťávu vylisujeme a dáme zatím do lednice.
 - 
                                2
Do kastrůlku dáme nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr, zalijeme vodou a suchým bílým vínem a za stálého míchání vše svaříme. Dáme do ledničky vychladit. Do vychlazené směsi přilijeme pomerančovou šťávu, smetanu, dobře promícháme a podáváme v šálcích.