Ovocná omáčka s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 172.4 mg
 - Vláknina 2471.5 mg
 - Vitamín A 2471.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve nakrájíme kůru a vymačkáme šťávu z omytého pomeranče.
 - 
                                2
Pomerančovou šťávu smícháme v rendlíku s polovinou vína a dáme vařit, poté vmícháme pomerančovou kůru a krátce povaříme.
 - 
                                3
Želé promačkáme sítem, smícháme s brusinkovým kompotem, zbylým vínem, směsí z rendlíku, citrónovou šťávou, zázvorem a umletým pepřem.
 - 
                                4
Nakonec promícháme hořčici s vodou a přimícháme do směsi.
 - 
                                5
Směs důkladně promícháme a před podáváním necháme zhruba 10 hodin v chladničce.