Telecí srdce dušené na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 195 g
 - Sodík 303 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 224.7 mg
 - Draslík 1310.4 mg
 - Vláknina 10569.5 mg
 - Vitamín A 10569.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí srdce omyjeme, osušíme a rozpůlíme.
 - 
                                2
Opláchneme pórek a odkrojíme z něj kořínky a uvadlou zelenou část.
 - 
                                3
Nakrájíme ho na asi 6cm kousky a rozpůlíme je. Oškrábeme mrkev a pokrájíme také na šesticentimetrové kousky, ty pak nastrouháme na plátky a ty ještě na jemné nudličky.
 - 
                                4
Srdce osolíme a opepříme a zprudka orestujeme na asi 20 g rozehřátého másla. Ztlumíme teplotu, zalijeme portským vínem, přikryjeme a 10 minut dusíme.
 - 
                                5
Ve druhé pánvi rozpustíme zbytek másla a opečeme na něm mrkev a pórek. Zalijeme bílým vínem, přikryjeme poklicí a dusíme.
 - 
                                6
Hotové půlky srdce zabalíme do alobalu.
 - 
                                7
Do pánve, kde jsme opékali telecí srdce, vložíme podušenou zeleninu a zalijeme zakysanou smetanou. Povaříme a přidáme nadrobno nasekaný kerblík.
 - 
                                8
Telecí srdce pokrájíme na plátky a servírujeme se zeleninou.