Pstruh na mlynářský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 860 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 602 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 107 mg
 - Draslík 686.8 mg
 - Vláknina 4595.3 mg
 - Vitamín A 4595.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 11.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pstruhy vykucháme, očistíme od šupin a omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Potom je osušíme, vnitřek a povrch potřeme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Následovně je dobře obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozpálíme na výšku 2 cm olej a položíme na něj připravené pstruhy. Ryby po obou stranách opékáme přibližně 15 minut. Zalijeme vínem, zeslabíme oheň a pokračujeme v dušení ještě 10 minut. Mouku 60 g s máslem smícháme spolu na husté těsto, ze kterého tvarujeme malé kuličky a pokládáme je na pánev k pstruhům. Nakonec do omáčky v pánvi přidáme nasekanou petrželovou nať, dochutíme špetkou soli, pepřem a stáhneme ze sporáku.