Rybí ragú s fenyklem
Suroviny
- 90 g Fenykl sladký - hlíza
 - 800 g Treska aljašská
 - 250 g Mušle slávky
 - 15 ml Olej olivový
 - 130 ml Vývar zeleninový
 - 90 ml Víno bílé
 - 800 ml Omáčka rajčatová
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Šafrán
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1583 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 92.1 mg
 - Draslík 1844.1 mg
 - Vláknina 7994.7 mg
 - Vitamín A 7994.7 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.2 mg
 - Vitamín E 4.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Fenykl očistíme a pokrájíme na tenčí proužky. Rybí maso opláchneme, pokrájíme na kostky, slávky pečlivě vydrbeme a vypláchneme.
 - 
                                2
Olej rozpálíme, přidáme česnek, fenykl a smažíme 3 minuty. Poté přilijeme vývar, víno a vaříme do odpaření tekutiny. Vmícháme šafrán, bobkový list, cukr a rajčatovou omáčku, osolíme, opepříme. Omáčku přivedeme k varu, poté přidáme kousky ryby a povaříme 2 minuty. Přimícháme slávky, vaříme do změknutí masa a otevření mušlí. Mušle, které se neotevřely, z omáčky vyjmeme.