Hořčičné risotto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 432 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 27.8 mg
 - Draslík 279.2 mg
 - Vláknina 3207.2 mg
 - Vitamín A 3207.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži carnaroli dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Necháme ji okapat. Očištěnou šalotku pokrájíme na drobno.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme 50 g másla. Přidáme šalotku a zpěníme ji. Když cibule začne sklovatět, přisypeme rýži. Za stálého míchání rýži restujeme, necháme zesklovatět, až bude průhledná, přilijeme bílé víno a za stálého míchání povaříme. Přidáme hořčičné semínko Pomery Pomery, hrnec zakryjeme poklicí a při mírné teplotě rýži dusíme 15 minut. Poté budeme přilévat tolik telecího vývaru, kolik rýže vstřebá. Přidáme sůl a pepř. Vývar budeme přilévat postupně a za stálého míchání vždy, jakmile bude rýže suchá. Rýži vaříme 20 - 25 minut, celou dobu rýži promícháváme. Na zjemnění přimícháme nastrouhaný Parmezán a 20 g másla. Rýže by měla být uvařená na skus, ale musí mít krémovitou konzistenci.