Telecí játra na oreganu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra telecí
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 4 g Oregano sušené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 ml Víno bílé
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 698 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 501 mg
  • Draslík 495 mg
  • Vláknina 1875 mg
  • Vitamín A 1875 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme, posypeme oreganem a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmažíme z obou stran dozlatova. Játra rozdělíme na talíře a osolíme.

  • 2

    Do výpeku v pánvi přisypeme posekaný česnek, osmahneme, přilijeme víno, krátce provaříme a přelijeme játra na talířích.

Komentáře k receptu