Slepice v brusinkové omáčce po azerbájdžánsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 96 g
 - Sodík 390 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 185 mg
 - Draslík 529.4 mg
 - Vláknina 3000 mg
 - Vitamín A 3000 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou opranou půlku větší slepice uvaříme v osolené vodě doměkka, to trvá asi 1,5-2 hodiny. Vývar slijeme a přecedíme, maso rozdělíme na úhledné díly.
 - 
                                2
Potom do hrnce dáme oprané hrozinky a lehce podrcené brusinky, zalijeme horkým přecezeným vývarem tak, aby byly potopeny, přidáme cukr a zakryté poklicí vaříme 10 minut.
 - 
                                3
Po pěti minutách vaření vlijeme do omáčky lžičku škrobu, rozmíchaného v červeném víně.
 - 
                                4
Porce vařené slepice urovnáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.