Telecí žebírka ve vinné marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Telecí maso přední
  • 150 ml Víno červené
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Worcester
  • 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 98 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 474 mg
  • Draslík 971.9 mg
  • Vláknina 244.6 mg
  • Vitamín A 244.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná telecí žebírka přelijeme vinnou marinádou a necháme v míse alespoň 3 hodiny marinovat.

  • 2

    Odleželá žebírka položíme na plech s pečicím papírem a obložíme neoloupanými stroužky česneku. Na grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme zhruba 35 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme zbylou marinádou.

  • 3

    Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme s ní omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.

Komentáře k receptu