Pikantní tresčí polévka s krevetami a rajčaty
Suroviny
- 400 g Treska aljašská
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 200 g Paprika sterilovaná
 - 200 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 24 ks Krevety tygří
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Celer - nať
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 742 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 24.7 mg
 - Draslík 514.6 mg
 - Vláknina 4729.5 mg
 - Vitamín A 4729.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou, oloupanou mrkev pokrájíme na tenké kolečka a cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Nakládané červené papriky v oleji osušíme a nakrájíme na proužky. Omytým krevetám odstraníme krunýře, střívko, ale ocasy jim ponecháme.
 - 
                                2
Omytou petrželovou nať posekáme nadrobno a odložíme. Do sáčku na koření vložíme bobkový list, nové koření, černý pepř a několik omytých lístků celerové natě. Sáček uzavřeme.
 - 
                                3
Do hrnce s vroucí vodou vložíme omytou mraženou tresku, krunýře z krevet a pomalu vše vaříme 8-10 minut. Rybu s krunýři scedíme, vývar zachytíme, maso z ryby bez kůže pokrájíme na kousky.
 - 
                                4
V druhém hrnci si rozehřejeme olej, na něm krátce zpěníme cibuli, po 2 minutách přidáme papriku, chilli, promícháme a společně restujeme 1 minutu. Přilijeme bílé víno, promícháme a vaříme další 3 minuty. Poté přilejeme scezený rybí vývar, vložíme sáček s kořením, přimícháme konzervovaná rajčata, sůl a pepř. Snížíme teplotu a vaříme pomalu 15 minut. Občas polévku promícháme. Nakonec přidáme do polévky kousky rybího masa, krevety a vaříme pouze 5-6 minut. Z polévky vyjmeme sáček s kořením, zamícháme do ní pokrájenou petrželku, dochutíme solí a podáváme. Dobrou chuť.