Vepřová játra na cibulce
Suroviny
- 300 g Cibule
 - 500 g Játra vepřová
 - 100 ml Víno červené
 - 200 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Balsamico ocet
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 541 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 377.2 mg
 - Draslík 569.8 mg
 - Vláknina 8328.5 mg
 - Vitamín A 8328.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.9 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na tenké nudličky (nebo nastrouháme na jemno) a osmažíme je na oleji. Přidáme játra – očištěná a nakrájená na nudličky. Opečeme a zaprášíme moukou.
 - 
                                2
Poté přidáme víno a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem a balsamicem a dusíme 20 minut doměkka, podle potřeby podléváme vodou nebo dalším vývarem.
 - 
                                3
Podáváme ozdobené petrželkou.