Ragú z kapra
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
 - 50 g Slanina vepřová
 - 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Okurky nakládané
 - 0.5 ks Citrony
 - 0.5 l Hovězí vývar základní
 - 2 dl Víno červené
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1756 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 140.5 mg
 - Draslík 915.6 mg
 - Vláknina 5694.5 mg
 - Vitamín A 5694.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na slanině zpěníme cibuli, přilijeme vývar a přidáme sůl, hořčici, papriku, cukr a mouku. Ochutíme citronovou šťávou (nebo octem).
 - 
                                2
Kapra nakrájeného na kousky vložíme do připravené omáčky, přilijeme víno a za občasného míchání vše povaříme. Nakonec přidáme na malé kostičky nakrájenou okurku.