Argentinská hovězí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 250 g Broskve
  • 250 g Cibule
  • 200 g Hroznové víno
  • 300 g Tykev
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1000 g Hovězí maso přední
  • 1 g Pepř cayenský
  • 300 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 200 g Paprika zelená
  • 250 g Passata (drcená rajčata)
  • 2 g Bazalka sušená
  • 4 g Pepř zelený mletý
  • 2 g Majoránka sušená drhnutá
  • 250 ml Víno bílé
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1022 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 111.4 mg
  • Draslík 1477.5 mg
  • Vláknina 13245.6 mg
  • Vitamín A 13245.6 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso rozkrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, pokrájíme na osminky, z tykve vydlabeme dužinu, trochu rozkrájíme, papriky zbavíme jádřinců a lusky krájíme na proužky. Broskve vypeckujeme, pokrájíme na silnější plátky, kuličky modrého hrozna otrháme, rozpůlíme a vydlabeme semínka.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přiložíme maso a osmahneme ze všech stran. Přisypeme cibuli s česnekem a smažíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, cayenský pepř, zelený pepř, bazalku, majoránku, podlijeme vínem, provaříme, přilijeme vývar a zvolna vaříme asi 30 minut. Přisypeme brambory, dužinu z tykve, papriky, scezenou kukuřici a vaříme dalších 20 minut. Nyní přidáme broskve, hroznové víno, passatu, krátce povaříme a odstavíme.

Komentáře k receptu