Omáčka Teriyaki

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr třtinový
  • 80 ml Omáčka sójová
  • 100 ml Víno bílé
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Ocet jablečný
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 105.1 mg
  • Vláknina 375 mg
  • Vitamín A 375 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme vývar se sójovou omáčkou, přidáme cukr, zázvor, sůl a ocet. Uvedeme do varu, zmírníme oheň a vaříme do zhoustnutí.

  • 2

    V misce rozmícháme bramborovou nebo kukuřičnou moučku s vínem do hladka. Vlijeme do hrnce s vývarem a necháme minutu povařit.

  • 3

    Podává se ke kuřecímu nebo vepřovému masu.

Komentáře k receptu