Avokádový sorbet zdobený tequilovou šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Smetana ke šlehání 30%
  • 4 kávová lžička Cukr třtinový
  • 4 ks Avokádo
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 0.5 hrst Meduňka
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 12 polévková lžíce Tequila silver
  • 1 polévková lžíce Ztužovač šlehačky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1079.6 mg
  • Vláknina 27625.8 mg
  • Vitamín A 27625.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme zralá avokáda a oloupeme je. Oloupaná rozpůlíme a vykrojíme pecky, dužinu nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Polovinu salátové okurky dobře omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Pokrájené avokádo s okurkou smícháme v míse, přidáme cukr a 3 lžíce citrónové šťávy. Vše rozmixujeme na hladké pyré. Vzniklý sorbet přendáme do menší misky a dáme do mrazáku na cca 4 hodiny zmrazit.

  • 3

    Těsně před vyndáním sorbetu z mrazáku připravíme šlehačku. Smícháme smetanu s trochou tequily - podle chuti. Přidáme zbylou lžíci citrónové šťávy, ztužovač šlehačky a ušleháme hebkou šlehačku.

  • 4

    Meduňku opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Otrháme pár lístků. Z mrazáku vyndáme sorbet a lžící namáčenou v teplé vodě vykrajujeme hromádky ve tvaru lžíce.

  • 5

    Do sklenice na sekt dáme porci sorbetu, ozdobíme šlehačkou ochucenou tequilou a přidáme pár lístků meduňky.

Komentáře k receptu