Pečené fazole se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 360 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 60 g Cukr třtinový
  • 250 g Slanina vepřová
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Fazole
  • 600 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Melasa
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Sirup cukrový
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 946 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 342.1 mg
  • Vláknina 3797.5 mg
  • Vitamín A 3797.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole, zalijeme je dostatečným množstvím vody a necháme přes noc namočené.

  • 2

    Druhý den fazole scedíme a propláchneme. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou a zprudka je vaříme 10 minut, potom je částečně přikryjeme a 30 minut vaříme. Znovu je scedíme a odložíme stranou.

  • 3

    Do pekáče dáme cukr, rajský protlak, světlý sirup, hořčici, sůl, podle chuti pepř a za stálého míchání směs zvolna zahřejeme.

  • 4

    Vložíme rozškvařenou slaninu, rozčtvrcenou cibuli, okapané fazole a odměřené množství vody. Uvedeme do varu, přikryjeme těsnou poklicí

  • 5

    a za občasného míchání 4,5 - 5 hodin dusíme v předehřáté troubě při 140 °C. Před podáváním ochutnáme a dokořeníme.

Komentáře k receptu