Fazole zapečené se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Fazole
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 285.3 mg
  • Draslík 103.9 mg
  • Vláknina 973.8 mg
  • Vitamín A 973.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočené fazole uvaříme v 1500ml neosolené vody doměkka.

  • 2

    Uvařené fazole slijeme a promícháme s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.

  • 3

    Směs vložíme do máslem vymazaného pekáčku a necháme v troubě prohřát. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu