Kovbojský hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 150 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 30 g Pažitka
  • 1 g Tabasco
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 500 g Kukuřice
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1058 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 50.5 mg
  • Draslík 411.4 mg
  • Vláknina 12453 mg
  • Vitamín A 12453 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi s olejem ji vyškvaříme. Přidáme nasekanou cibuli a osmažíme ji za občasného míchání dozlatova.

  • 2

    Přidáme kukuřici, smetanu a podusíme 2 minuty. Rozmixujeme

  • 3

    3-4 lžíce kukuřice dohladka a dáme zpět do pánve.

  • 4

    Vložíme fazole a zvolna podusíme za občasného míchání 5-10 minut do zhoustnutí.

  • 5

    Přidáme sůl, tabasko podle chuti a přimícháme pažitku. Pokrm posypeme zbylou pažitkou a servírujeme.

Komentáře k receptu