Enchiladas

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 340 g Vepřové maso mleté
  • 280 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 12 ks Tortilla
  • 10 ks Rajčata
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
  • 4 polévková lžíce Hrozinky
  • 4 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 191 mg
  • Draslík 944.3 mg
  • Vláknina 19163.5 mg
  • Vitamín A 19163.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru dáme oloupaná a semen zbavená rajčata, papriku, cibuli, česnek, chilli papričky bez semen, sůl, cukr a vše rozmixujeme na jemnou kaši.

  • 2

    Máslo nebo tuk rozpustíme ve větší pánvi, přidáme rajčatovou kaši, protlak a dusíme asi 5 minut.

  • 3

    Vejce ušleháme se smetanou, přidáme 1 lžíci horké rajčatové kaše a rychle zamícháme. Směs vrátíme do pánve i se zbytkem rajčatové směsi. Na mírném plameni za stálého míchání necháme zhoustnout, nevaříme.

  • 4

    Na pánvi osmažíme vepřové maso, mícháme aby se nespeklo. Když je maso téměř hotové, zesílíme oheň a zprudka osmažíme. Přidáme rozinky, piniová jádra, sůl a pepř.

  • 5

    Spojíme asi čtvrtinu omáčky s masem a směs rozdělíme do všech tortil. Směs navršíme na jednu stranu tortily a svineme ji. Konce necháme otevřené, aby byla část náplně vidět.

  • 6

    Enchiladas položíme spodkem dolů na plech a zalijeme zbytkem omáčky tak, aby konce zůstaly odkryté. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut, dokud omáčka nezačne bublat. Posypeme cibulkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu