Pikantní hovězí hašé s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 30 g Olivy zelené
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 424 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 1145.4 mg
  • Vláknina 11641 mg
  • Vitamín A 11641 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme česnek a cibuli a nakrájíme na kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jadřince, dužinu pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou. Papričky očistíme, zbavíme semínek a nasekáme na nudličky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Když se začne drobit přidáme cibuli, česnek a zmírníme plamen. Vmícháme rajčata, jablko, papričky, hrozinky, olivy, skořici, ochutíme solí, pepřem a hřebíčkem. Nezakryté dusíme cca 20 minut.

  • 3

    Směs přemístíme do mísy, posypeme nasucho opraženými sekanými mandlemi a ihned podáváme.

Komentáře k receptu