Chilli s tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 450 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Kmín celý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 625 g Sýr Tofu - uzený
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 4 g Oregano sušené
  • 10 g Chilli paprička zelená
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 2109 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 840.2 mg
  • Vláknina 16465.6 mg
  • Vitamín A 16465.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 9.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umixujeme cibuli, česnek, zelené chilli, koření a oregano.Ve woku

  • 2

    rozpálíme olej. Přidáme cibulovou směs a dusíme, až začne vonět.

  • 3

    Přidáme rajčata a vaříme do zhoustnutí. Přidáme vývar a vaříme 5-10 minut (i déle), až základ zhoustne.

  • 4

    Vložíme tofu, ledvinkové fazole a uschovanou šťávu z rajčat. Vaříme

  • 5

    a tofu přeléváme omáčkou 5-8 minut, až se tofu prohřeje. Nemícháme, mohlo by se rozpadnout. Okořeníme a podáváme horké, posypané

  • 6

    koriandrem.

Komentáře k receptu