Mexická hovězí kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 215 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Chilli paprička
  • 180 g Paprika červená
  • 750 g Hovězí kýta
  • 15 g Koriandr čerstvý
  • 250 g Fazole
  • 10 g Čokoláda na vaření
  • 900 ml Hovězí vývar základní
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 708 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1211 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 999.8 mg
  • Vláknina 5440 mg
  • Vitamín A 5440 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.6 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole zalijeme studenou vodou, aby byly ponořené, a necháme je přes noc namočené.

  • 2

    Fazole scedíme, propláchneme je proudem studené vody. Pak je dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a 10 minut zprudka vaříme. Hrnec dáme na mírnější oheň, částečně přikryjeme poklicí a fazole zvolna vaříme asi 50 minut, až změknou. Přecedíme je.

  • 3

    V hlubokém pekáči rozehřejeme olej a po částech na něm zprudka 5-7 minut maso smažíme. Vyjmeme je děrovanou naběračkou.

  • 4

    Pekáč dáme na mírnější oheň, vložíme nasekanou cibuli, chilli papričky, česnek, nakrájenou papriku, koriandr a průběžně promícháváme zeleninu a smažíme do změknutí.

  • 5

    Přisypeme mouku, mícháme a 1 minutu ji smažíme. Přilijeme vývar, přidáme rajský protlak, strouhanou čokoládu, podle chuti sůl a pepř. Do nádoby vrátíme maso a přidáme fazole. Přikryjeme a 1,5 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 150 °C.

Komentáře k receptu