Hovězí Burrito s fazolemi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 375 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 8 ks Tortilla
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 56.8 mg
  • Draslík 962.3 mg
  • Vláknina 25751 mg
  • Vitamín A 25751 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opékáme nudličky masa, rozdrcený česnek, nakrájenou chilli papričku a kmín za stálého míchání 5 minut. Přidáme rajčata a vše povaříme 8-10 minut. Nakonec přidáme propláchnuté, okapané fazole a směs jen prohřejeme, případně dochutíme.

  • 3

    Hotovou horkou směs rozdělíme na jednotlivé tortilly, které stočíme. Podáváme přelité zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu