Kari z batátů a fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Zázvor celý
  • 800 g Fazole černé
  • 450 g Kapie sterilovaná
  • 400 g rajčata v konzervě
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bujón zeleninový
  • 1 kg Brambory sladké (Batáty)
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1510.5 mg
  • Vláknina 28491.2 mg
  • Vitamín A 28491.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule nakrájíme najemno. Zázvor nakrájíme na kousky.

  • 2

    Jednu cibuli opékáme na slunečnicovém oleji dosklovita.

  • 3

    Druhou cibuli si mezitím smícháme se zázvorem, koriandrem a jamajským jerk kořením a rozmixujeme. Pak to celé přidáme k cibuli na pánev. Krátce opékáme.

  • 4

    Přidáme tymián, nakrájená rajčata z konzervy, ocet, cukr a bujony. Zalijeme 600 ml vody. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut.

  • 5

    Přidáme sladké brambory - oloupané a nakrájené na kostičky - a vaříme dalších 10 minut.

  • 6

    Přidáme i fazole, papriku a ještě 5 minut povaříme.

Komentáře k receptu