Kari se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Žampiony - sterilované
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Kari koření
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 3 dl Voda pitná
  • 10 dkg Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 20.2 mg
  • Draslík 108.8 mg
  • Vláknina 3658.3 mg
  • Vitamín A 3658.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme scezené žampiony, chvíli smažíme a poté zaprášíme moukou.

  • 2

    Žampionovou jíšku zalijeme mlékem a vodou, důkladně promícháme.

  • 3

    Do povařené jíšky přidáme sýr, který necháme rozpustit.

  • 4

    Do směsi nasypeme kari a nasekanou petrželku, osolíme.

Komentáře k receptu