Sedmivrstvé burrito

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 180 g Hovězí maso mleté
  • 180 g Fazole červené sterilované
  • 150 g Omáčka Guacamole
  • 150 g Pico de gallo
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 30 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Extra panenský olivový olej citrónový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Tortilla
  • 1 ks Salát ledový
  • 2 ks paprička jalapeňo
  • 1 polévková lžíce Koření Taco
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1093 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 94.4 mg
  • Draslík 1230.2 mg
  • Vláknina 23315.5 mg
  • Vitamín A 23315.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na jedné lžičce oleje opečeme mleté maso. Vaříme asi 5-6 minut. Poté přidáme taco koření a trochu soli. Promícháme a zalijeme vodou. Vaříme tak dlouho, dokud se voda nevypaří.

  • 2

    Mezitím si na druhé pánvi na zbylém oleji opečeme jalapeňos nakrájené na plátky. Smažíme je asi 5 minut ze všech stran na mírném plameni. Dáme stranou.

  • 3

    Fazole smícháme s chilli omáčkou a trochou soli. Zahřejeme je na mírném plameni.

  • 4

    Ohřejeme tortily a začneme vrstvit – nejprve přijdou fazole, druhou vrstvu tvoří maso, poté guacamole, čtvrtá vrstva je omáčka pico de gallo, poté salát, zakysaná smetana a sedmou vrstvou jsou chilli papričky.

  • 5

    Zarolujeme a podáváme.

Komentáře k receptu