Fazole po mexicku
Suroviny
- 400 g Fazole červené
 - 300 g Hovězí maso mleté
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Tabasco
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 263 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 47.1 mg
 - Draslík 1880 mg
 - Vláknina 34262.7 mg
 - Vitamín A 34262.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předem namočené fazole scedíme a v čerstvé vodě uvaříme téměř do měkka.
 - 
                                2
Na sádle osmahneme mleté maso, přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek, znovu osmahneme. Vmícháme mletou papriku, trochu vody a dusíme, až maso změkne.
 - 
                                3
Oloupaná rajčata pokrájíme na kousky, očištěné papriky na nudličky, spolu s kořením, fazolemi a solí přidáme k masu, dusíme do měkka.
 - 
                                4
Podáváme s chlebem.